Volontärarbete innebär att göra en insats för andra människor utan att få betalt för det. Vi på volontärcenter samordnar dig som volontär med ett uppdrag.

Kontakta oss om du har frågor, idéer eller vill engagera dig. Mejla till kontaktcenter@helsingborg.se eller ring 042-10 50 00 och fråga efter volontärcenter. Vi finns på Helsingborg kontaktcenter på Stortorget 17 (se på karta).

Du som vill bli volontär kan fylla i vår elektroniska anmälan på sidan Bli volontär. Vi kommer därefter att kontakta dig.

Insatser för flyktingar

Som volontär kan du också göra en viktig skillnad i den aktuella flyktingsituationen. Helsingborgs stad anordnar bland annat språkkaféer och läxhjälp för nyanlända flyktingar och driver även kompisnätet som syftar till att öka integrationen.Vi har även ett mentorskapsprojekt där du kan vara en viktig social länk för flyktingbarn.

För att bli volontär i ett uppdrag för ensamkommande flyktingbarn måste du överlämna ett utdrag ur polisens belastningsregister i ett oöppnat kuvert. Du ansöker om utdrag ur belastningsregistret på polisen.se

Vill du vara med? Hör av dig till Helsingborg kontaktcenter där volontärcenter finns.