Kulturmagasinet

Kulturmagasinet ansvarar för Helsingborgs museisamling, stadens offentliga konst och kulturmiljövård.

Via vår hemsida kan du söka i vår databas Carlotta bland alla de spännande föremål och fotografier som ingår i Helsingborgs museisamling. Vill du veta mer om Helsingborg så sök i Helsingborgs stadslexikon. Får du inte svar där eller har andra frågor om museisamlingen, ta kontakt med oss så hjälper vi dig. Vi kan även ge dig råd som rör föremåls- och byggnadsvård.

Kulturmagasinet ansvarar för Helsingborgs museers arkiv, bibliotek, föremålssamling, kulturvård och kulturmiljövård. Vi ansvarar också för förvaltningen av det medeltida borgtornet Kärnan. Inom Helsingborgs museer verkar även Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Bilder i bildspel: 1. Barca av brons av Signe Persson-Melin. 2. Snöglasögon använda av Kerstin Follin under 1950-talet. 3. Skinnhandskar tillverkade på Ernst Anderssons handskfabrik. 4. Jojo från H99. 5. Såsskål från Rörstrand.

Berättelser från Drottninghög

Under våren 2013 var Kulturmagasinet på jakt efter berättelser, bilder och föremål som belyser hur det var och är att bo på Drottninghög. Vi har intervjuat, tagit bilder ute på området och hemma hos några som vi har intervjuat och lånat in privata bilder. Det blev ett dirgert material och delar av det kan nu du ta del av här på vår webbplats.

Upplev Drottninghög ur elva olika perskeptiv

Kontakt och öppettider

Öppet: Måndag–fredag 08:00–12:00, 12:45–16:30. Stängt helger.

Vid frågor ring 042-10 50 00

Kulturmagasinet ligger vid Fredriksdal museer och trädgårdar på Gisela Trapps väg 1 (visa på karta ).

Kulturmagasinet finns på Facebook

Se unika föremål och bilder från vår samling, följ med oss i vårt dagliga arbete och håll dig uppdaterad med händelser på Kulturmagasinet. Du hittar vår Facebook här.

M/S Betula

Bilden: modell av färjan M/S Betula som trafikerade Helsingborg-Helsingör under 1900-talets senare hälft.

Vi guidar i museisamlingarna och ateljéerna

Under 2014 finns fyra planerade visningsdagar där vi guidar bland föremålssamlingarna och ateljéerna. Årets kvarvarande visningar: 23 april, 24 september, 20 november 18:00. Läs mer. 

Rubrik

Innehåll