500x225 P7090018_I samlandets spår_Foto Markus Nilsson_150dpi

Foto: Markus Nilsson

Kulturmagasinet

Kulturmagasinet ansvarar för Helsingborgs museisamling, stadens offentliga konst och kulturmiljövård.

Via vår hemsida kan du söka i vår databas Carlotta bland alla de spännande föremål och fotografier som ingår i Helsingborgs museisamling. Vill du veta mer om Helsingborg så sök i Helsingborgs stadslexikon. Får du inte svar där eller har andra frågor om museisamlingen, ta kontakt med oss så hjälper vi dig. Vi kan även ge dig råd som rör föremåls- och byggnadsvård.

Kulturmagasinet ansvarar för Helsingborgs museers arkiv, bibliotek, föremålssamling, kulturvård och kulturmiljövård. Vi ansvarar också för förvaltningen av det medeltida borgtornet Kärnan. Inom Helsingborgs museer verkar även Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Ny utställning "Tingen i samlandets spår"

Vad har vi samlat genom åren och hur har vi samlat? Vilken historia har ett museum? Utställningen berättar hur det hela började. Det blir kuriosakabinett, mycket föremål och på köpet en försiktig titt på vilken roll historia, samlande och inte minst museerna hade för ungefär 100 år sedan.

Läs mer om "Tingen i samlandets spår".

Berättelser från Drottninghög

Under våren 2013 var Kulturmagasinet på jakt efter berättelser, bilder och föremål som belyser hur det var och är att bo på Drottninghög. Vi har intervjuat, tagit bilder ute på området och hemma hos några som vi har intervjuat och lånat in privata bilder. Det blev ett dirgert material och delar av det kan nu du ta del av här på vår webbplats.

Upplev Drottninghög ur elva olika perspektiv

Kulturmagasinet finns på Facebook

Se unika föremål och bilder från vår samling, följ med oss i vårt dagliga arbete och håll dig uppdaterad med händelser på Kulturmagasinet. Du hittar vår Facebook här.

M/S Betula

Bilden: modell av färjan M/S Betula som trafikerade Helsingborg-Helsingör under 1900-talets senare hälft.

Vi guidar i museisamlingarna och ateljéerna

Under 2014 finns fyra planerade visningsdagar där vi guidar bland föremålssamlingarna och ateljéerna. Årets kvarvarande visningar: 23 april, 24 september, 20 november 18:00. Läs mer.

Rubrik

Innehåll