Drömljus – en ljusfest i vintermörkret

Den 9-16 februari 2013 förvandlades Helsingborgs stadskärna av ljusfesten Drömljus. Under en vecka fylldes centrala Helsingborg med 37 ljusinstallationer och ett 40-tal evenemang. Temat för ljusfesten var stadens vision, Helsingborg 2035.

Drömljus var en unik ljusfest som under åtta dagar förvandlade Helsingborg till en dröm fylld av ljus, med flera olika ljusupplevelser, kulturevenemang och aktiviteter på stan.

Temat för Drömljus var stadens vision, Helsingborg 2035. Drömljus handlade om drömmar och framtid, om människor och möjligheter, om skapande och puls, om spännande och trygga mötesplatser. Drömljus illustrerade hur vi vill att Helsingborg ska vara när staden är som bäst.

Drömljus bjöd på trettiosju spektakulära ljusinstallationer i Helsingborgs stadskärna längs med en vandringsrunda från norr till söder. Dunkers kulturhus och stadens kyrkor höll öppna dörrar med drömljusprogram. För dansglada arrangerades det disco på Kullagatan och fest på Söder. Här kan du läsa och ladda ner programmet för Drömljus.

Ljusfesten arrangerades i brett samarbete mellan stadens förvaltningar och bolag, kulturinstitutioner, fastighetsägare, butiker, hotell, restauranger, medarbetare i Helsingborgs stad och många fler.

Rubrik

Innehåll